Felavattuk a Solaris naperőművet Abaújalpáron

2018. 11. 22.

A naperőművek technológiai fejlődésében jelentős állomásnak számít az egyedi modulfelügyelet alkalmazása, amely az egyre jobban terjedő IoT megoldások (Internet of Thing's, dolgok internete) hazai megjelenését erősíti.

2018. október elején átvettük az Abaújalpáron létesített Solaris elnevezésű 583 kWp-es naperőművünket, amely cégünk saját tulajdonú és üzemeltetésű termelő berendezése. Az AEG napelemenkénti felügyeleti rendszerét (IMM) építettük be, ami egy szenzoros érzékelőn keresztül valós adatokat küld számunkra a termelésről. Használatával gyorsan és az egyes napelem panelig visszavezethetően tudjuk beazonosítani az esetlegesen felmerülő anomáliákat. Ezzel minimálisra csökkentjük a termeléskiesésből keletkező hozamveszteséget, ami ekkora erőműnél már szabad szemmel is jól látható pénzösszeget jelent.

A munkálatokat hosszas projekt előkészítés előzte meg, financiális és műszaki oldalról.

„Ez volt a legelső erőmű projektünk, amelyen dolgozva megtapasztaltuk és fejlesztettük cégünk képességeit. Új tudásra és kapcsolatokra tettünk szert.
A tapasztalatok alapján eljárásrendeket és erőművi projektekre alkalmazható belső minőségbiztosítási rendszert dolgoztunk ki. Az itt tanultaknak köszönhetően 2017-2018-ban hatékony, minőségi és eredményes munkát tudtunk végezni ügyfeleink számára erőműveik tervezésénél és kivitelezésénél. Egy kiváló felkészülési lehetőség volt.”

/Szabó Zoltán műszaki ügyvezető/

 

„A Zemplén egy emblematikus részén gyönyörű környezetben nyílt lehetőségünk a beruházás megvalósítására. Büszkék vagyunk rá, hogy ilyen új generációs naperőművet az ország ezen szegletében is létesíthettünk. A beépített AEG napelem technológia az egyik legmodernebb az országban, hiszen minden napelem az AEG egyedi modulfelügyeletével van ellátva, így nem csak a rendszer egészét, hanem az egyes panelek munkáját is nyomon tudjuk követni, így még eredményesebb energiagazdálkodást tudunk megvalósítani.”

/Nagy Bálint gazdasági ügyvezető/

 

 Paraméterek:

  • Teljesítmány: 583 kWp
  • 13 ABB inverter
  • AEG AS P 606 napelem
  • AEG IMM monitoring rendszer
  • üzemeltetés módja: KÁT mérlegkörben 25 év
  • finanszírozás : GINOP 8.4.1 KKV Energiahitel 15 év futamidő 0% THM

 

 

AEG napelem és monitoring rendszerekkel szerelt naperőművekhez kérje ajánlatunkat az info@pvnapenergia.hu e-mail címen vagy telefonon a +36 46 780 070-es számon.

Új energiát adunk megújuló terveinek!