Background
Thumbnail
Icon

AEG együttműködés

2018-tól már Magyarországon is elérhető képviselet. A napelemes technológiában jelenlévő AEG világmárka kereskedők, viszonteladók, generálkivitelezők, kivitelező partnerei és leendő partnerei rendelkezésére áll Miskolcon.

Német minőség
prémium megjelenés
napelem, inverter, modulfelügyelet
Magyar képviselet és garancia ügyintézés

Minőség, amiben megbízhat

Az AEG termékportfoliója a napenergia hasznosításához kapcsolódó termékek széles körét tartalmazza, amelyek megfelelnek a mai naperőmű tervezés rugalmassági és megbízhatósági igényeinek mind kiserőművek mind pedig háztartási méretű kiserőművek tekintetében.

A napelem technológia legújabb generiációja

A napelem technológia legújabb generiációja
A napelem technológia legújabb generiációja

1. Minden a fénnyel kezdődött

Emil Rathenau, az AEG alapítója Párizsba látogatott egy kiálltásra, és ott találkozott először Thomas Edison találmányával- az Edison izzóval, amely teljesen lenyűgözte. Még ugyanebben az évben 1881-ben elkészítette az első saját gyártású lámpáját. Ezzel párhuzamosan tárgyalásokat kezdett az Edison vállalattal, hogy engedélyezze a lámpa németországi gyártását. Két évvel később már gőzerővel folyt a termelés. Először a „Deutsche Edison Gesellschaft (DEG)” nevet használták, majd 5 évvel később, átnevezték AEG-re.

2. Vezeték nélküli kapcsolatok több mint 100 éve

A Telefunken cég megalapítását 1903-ban kezdeményezte II. Vilmos német császár azzal a céllal, hogy vezeték nélküli kapcsolatokat hozzanak létre földrajzi pontok között. II. Vilmos unokatestvérének az angol királynak szeretett volna egy üzenetet küldeni a király hajójára, de azt az akkori Marconi rendszerével nem tudták megvalósítani. Mindennek az alapját a két német cég a Siemens és az AEG együttműködése adta, amely cégek találmánya alkalmas volt a cél elérésére. 10 évvel később az Togo-tól Szamoa-ig húzódó német gyarmatok már vezetéknélküli megoldás segítségével kommunikáltak egymással. A Telefunken cég később az AEG család tagja lesz.

3. Az AEG a repülésben

Az AEG 1909-ben kezdett repülőgépeket gyártani. Az elsősorban polgári célokra. Később az I. világháború miatt katonai célú repülőgépeket is készítettek. 1917-ben egy AEG repülőgép új világrekordot állított fel: elérte a 6500 méteres repülési magasságot. 8 utassal a fedélzeten.

4. Irány az űr

1969 novemberében Németország Föld körüli pályára állította az AZUR elnevezésű műholdját. A kutatási céllal készült műhold feladata a Nap kitörések megfigyelése volt. A műhold elektromos ellátását 5000 db 2x2 cm-es AEG napelem biztosította.

5. Az első napelemek földi használatra

A polgári felhasználású AEG napelemeket 1977-ben kezdték el gyártani a németroszági Wedel-ben Hamburg közelében. Előtte csak az űrkutatás számára készültek napelemek. A kormány által támogatott termelés egyik legfontosabb célja, hogy a napelemek árait leszorítsák, így segítsék a napelemek elterjedését a világban. 10 év alatt a gyár elérte, hogy 100 DM/W-ról (43 USD) 12 DM/W-ra (6,6 USD) csökkenjen, ami 78%-kal olcsóbb lett így, ez egy hihetetlen sikertörténet volt.

6. Boldog 80-as évek

A 80-as évek közepén a Daimler-Benz cég megvásárolta az AEG gyárat, amely új lendületet kapott. 1987-ben még egy új gyáregységet is megnyitottak Wedelben.

7. 90-es évek spekulációi

A 90-es években az RWE vette át a vállalatot és ezt követően stratégiai céllal leállította a céget, de ekkor már senki nem tudta megállítani a napenergia terjedését. Az AEG-Solartechnik alkalmazottai négy új szolár céget alapítottak, melyek tovább vitték a napenergia gondolatát.

8. Napjainkban

Napjainkban a Solar Solution Gmbh révén ismét a világ 10 országában elérhetőek az AEG szolár termékei, amelyek 2018-tól a PV Napenergia forgalmazásában Magyarországon is jelen vannak.

A legújabb generációs napelem technológia

A forgalmazott napelemeink poli és monokristályos panelek, klasszikus és teljesen fekete kivitelben, melyek IMM technológiával is rendelhetőek.
Termékportfóliónkban szolgáltatói engedéllyel rendelkező 1 és 3 fázisú inverterek is megtalálhatóak, távfelügyeleti eléréssel, ezen felül az IMM technológia alkalmazásával napelemes rendszerét intelligensé teheti, ami az üzemeltetés során jelentős költségeket takaríthat meg Önnek.

Részletek a termékekről

Gyártás

A műszaki tartalom üzembiztos és nagy teljesítményt nyújt. A gondos tervezés, minőségi alapanyagok és a precíziós gyártástechnológia egy minden tekintetben modern, elegáns megjelenésű napelemet eredményez. Az AEG szolár termékei - napelem modulok, inverterek és felügyeleti megoldások - gyártása gondosan kiválasztott és tesztelt alkatrészek felhasználásával történik, hogy minden termelő rendszernél biztosítani lehessen a legjobb minőséget, a megbízható hatékonyságot és a hosszú élettartamot.

Előnyei

Az AEG szolár termékeit ügyfeleink igényeinek figyelembe vételével fejlesztették tökéletesre, hogy egyedi felhasználói élményt nyújtsanak. Az AEG napelem technológiájának tervezése során az egyik irányelv az volt, hogy megfeleljen az Ön zöldebb és fenntarthatóbb környezet iránti igényének megvalósításához és a napenergiát annak alapvető részévé tegye. Ezért az AEG napelemes technológiai iránti elkötelezettségét az Electrolux a 2018-as Driving Sustainability” díjjal ismerte el.

Az együttműködésről

Az AEG kiváló minőségű napelem termékeinek nemzetközi forgalmazója, a Solar Solutions Group amely 30 országban van jelen a világ minden táján. A cég a kiválasztott partnerek olyan hálózatával büszkélkedhet, amelynek mindegyik tagja kiváló minőségű termékeket és vevőkiszolgálást biztosít. Hosszas előminősítési folyamat eredményeként lett a

PV Napanergia az AEG szolártermékek hivatalos magyarországi forgalamzója.

Megbízhatóság

A Solar Solutions, valamint független minőségbiztosítási testületek és az Electrolux képviselői által elvégzett szigorú audit folyamat keretében választja ki gondosan a szállítókat és partnereket, annak érdekében, hogy a világ minden pontján elérhető AEG termékek, szolgáltatások a minőség és etikus magatartás megnyugtató kombinációját nyújtsák, amelyben megbízhatnak ügyfeleink. Az AEG ezen termékei a biztonság és megbízhatóság garantálásához megfelelnek a legújabb szabványoknak és tanúsítványokkal.

Tanúsítványok
TÜV Rheinland, TÜV Süd, KIWA

Szabványok
ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001