Background
Thumbnail
Icon

Naperőmű finanszírozás

Cégünk széles referenciakörrel rendelkezik a naperőművek finanszírozására kialakított kamattámogatott hitelek (GINOP 8.3.1, 8.4.1.) megszerzésében és a lehívások lebonyolításában. Ezen speciális kamattámogatott hitel lehetőségek jelenleg nem elérhetőek, felfüggesztésre kerültek.

Naperőművek finanszírozására alternatív megoldásként partnerünk segítségével kedvező hitellehetőségeket tudunk ajánlani a leendő naperőmű beruházóknak. Partnerünk bankfüggetlen tanácsadóként több bank esetében élő szakmai kapcsolatrendszerrel rendelkezik, naprakész információi vannak az egyes bankok finanszírozási feltételeiről és termékeik kondícióiról. A jelenleg elérhető, általunk javasolt hitelek fix kamatozásúak (2-5 % fix kamatozás, 8-15 év futamidő, 10-30 % saját erő – a beruházó és a projekt sajátosságaitól függően), ezzel is kivédve a beruházók hosszú távú kamatkockázatát.

Mivel a 2017-es évben több, mint 2000 darab KÁT-határozat került kiadásra és mivel várhatóan a banki finanszírozási hajlandóság ezt nem fogja tudni lekövetni, ezért azok a projektek fognak sokkal nagyobb eséllyel finanszírozásra kerülni, amelyek a megfelelő szakértői tartalommal, még időben, a megfelelő bankhoz kerülnek benyújtásra.

Kevésbé ismert tény, hogy a bankok a beruházók és az általuk bevonható biztosítékokon kívül nagy hangsúlyt fektetnek a napelemes beruházás kivitelezőjének vizsgálatára, ezzel is biztosítva az erőmű, mint „zálogtárgy” megfelelő, hosszútávon megbízható működését, mivel az erőmű minőségi kivitelezése a hitelezés után nem csak a beruházónak, hanem a banknak is elemi érdeke.

Cégünk több bank által is előzetesen megvizsgált és megfelelőnek talált kivitelező szakcég, ami a hitelfelvétel során előnyként mutatkozik.

Tanácsadó partnerünk a megfelelő, a Magyar Nemzeti Bank által kiadott engedély birtokában, a megfelelő jogosultsággal és szakértői múlttal dolgozik a finanszírozás-szervezői piacon, szemben más, a „fekete zónában” tevékenykedő ún. tanácsadókkal, ígérgetőkkel.

Komplex szolgáltatásunk keretében így a projektötlettől a finanszírozáson és a kulcsrakész kivitelezésen át a hosszú távú üzemeltetésig maximálisan ki tudjuk szolgálni a PV Napenergiának bizalmat szavazó beruházók igényeit.

Megosztás