Background
Thumbnail
Icon

A végtelenbe és messzebb az AEG-vel

Boldog Születésnapot Hubble

A napelemek már korán fontos szerepet töltöttek be az űrhajózásban.

Az AEG szolár megoldásait nem csak az első német műholdnál alkalmazták 1969-ben, hanem a következő évtizedekben is támaszkodtak a cég tapasztalataira.

Ennek éppen napjainkban volt egy aktuális évfordulója, ugyanis 30 éve 1990. április 24-én helyezték üzembe a végtelent figyelő a Hubble űrteleszkópot, amely számos felvétellel gazdagította nem csak a tudományt, de a modern popkultúrát is.

A Hubble egy minden tekintetben ambiciózus vállalkozás volt. Ennek lett részese az AEG-Telefunken is, amely a teleszkóp napelemeinek tervezésében és gyártásában vett részt a 80-as években.

A mérnököknek azt a fontos feladatot kellett megoldaniuk, hogy egyszerre legyen könnyű, flexibilis, az űr mostoha körülményeit jól tűrő és egyben nagy felületű az energiatermelő egység. Ennek eredményeként egy 60 m2 felületű 50.000 cellából álló megoldással teljesítették a NASA által kitűzött célt.

A rendszert azóta cserélték, de jól mutatja, hogy az AEG szolár technológiában betöltött szerepe megkérdőjelezhetetlen.

Az AEG múltja mellett a jelene is azt tükrözi, hogy a hűen a márka hagyományaihoz továbbra is az innovatív megoldások és a magas minőség képviselője.

Bővítse napelem kínálatát az AEG termékeivel!

Csatlakozzon partnereinkhez és kínáljon német prémium márkát ügyfeleinek!

 

Hogyan lehetünk partnerek?

Töltse ki regisztrációs formulánkat, majd ezt követően értékesítő kollégánk felveszi a kapcsolatot Önnel.

Viszonteladói regisztráció

 

Keresse értékesítőnket!

Stán Sándor

+36 70/425-6439

sandor.stan@pvnapenergia.hu

Megosztás