Background
Thumbnail
Icon

Cél az energiafüggetlenség

 

Cél az energiafüggetlenség

Világunk átalakulóban van. Lehetetlen megjósolni, milyen lesz az életünk egy évtized vagy akár egy év múlva is, vannak azonban bizonyos trendek, amelyeket nem szabad figyelmen kívül hagyni, ha előrelátóan akarunk cselekedni. Az biztos, hogy az emberiség energiaigénye folyamatosan növekszik, ezt a közvetlen környezetünkben is tapasztalhatjuk, hiszen például amíg harminc éve légkondicionálással szinte csak nyugati filmekben találkozhattunk, ma már alig akad olyan intézmény vagy lakás, ahol ne lenne klíma. A rengeteg okoseszköz, amely körülvesz bennünket, szintén állandóan éhes az energiára, a legjobb telefonokat is minimum 2-3 naponta töltőre kell dugni. A globális energiaellátás rendszere azonban recseg-ropog, amire az orosz-ukrán háború csak rátett egy lapáttal. A megújuló energia lehet a megoldás.

   

Megújuló energia

A megújuló energia lényege, hogy a természeti folyamatoknak köszönhetően állandóan rendelkezésre áll vagy újratermelődik. Ilyen a napenergia, a szélenergia, a geotermikus energia, a vízenergia vagy a biomassza. Ezeknek a természeti erőforrásoknak megvan az a hatalmas előnye, hogy (szemben Földünk kőolaj- vagy földgáztartalékával) gyakorlatilag kimeríthetetlenek, és bármennyit használjuk, természetes úton újratermelődnek, ráadásul sokkal kisebb mértékben terhelik meg a környezetet is, mint a fosszilis energiahordozók felszínre hozása és villamos árammá alakítása. A megújuló energia mellett szól az is, hogy gyakorlatilag nincs olyan pontja bolygónknak, ahol valamilyen formában ne lenne elérhető a zöld energia. Hazánk adottságai miatt nálunk a napelemek és a naperőművek a legnépszerűbbek, nagyvállalatok és magánszemélyek egyaránt előszeretettel élnek a lehetőséggel, egy lépéssel közelebb kerülve ezzel az energiafüggőség csökkentéséhez.

 

A magyarok függetlenséget akarnak

A Greenpeace nemrégiben tette közzé legfrissebb közvéleménykutatása eredményét, amelyből az derül ki, hogy a magyarok 78%-a úgy véli, nem szabad más országoktól függenünk az energiaigény miatt, hanem itthon kell megtermelnünk a számunkra szükséges energiát. Az Ukrajnában zajló háború rávilágított arra, mennyire kiszolgáltatottak vagyunk az orosz földgáznak. A megkérdezettek 80%-a szerint Magyarországnak a megújuló energiákra kellene alapoznia energiastratégiáját a jövőben, mert az ország békéjének és biztonságának a kulcsa az energiafüggetlenség.

A PV Napenergia korszerű energetikai megoldásokat kínál magánszemélyek és nagyvállalatok számára is egy karbonsemleges jövő megvalósításáért. A fenntartható energiaellátás és hazánk energiafüggetlensége közös érdekünk. PV Napenergia – a jövő energiája most!

   

Megosztás