Background
Thumbnail
Icon

Melyik cég követi a Lidl példáját?

 

Melyik cég követi a Lidl példáját?

Európa és Magyarország számára egyre sürgetőbb, hogy zöld megoldást találjon a fosszilis energiahordozók helyett. A párizsi egyezményben megfogalmazott klímacélok teljesítése mellett most már az Oroszországtól való függőség megszüntetése is indokolja azt, hogy földgáz és kőolaj helyett inkább napenergiával elégítsük ki az ország áramigényét. A megújuló energiaforrások mind hatékonyabb kihasználásában a lakossági fogyasztóknak legalább akkora szerepük van, mint a nagyobb vállalatoknak – utóbbiak közül a Lidl Magyarország az elsők között jelentette be, hogy 2022. január 1-jétől teljes üzlethálózatában, logisztikai központjaiban és irodaházában 100 százalékban megújuló erőforrásból származó áramot használ.

   

2022-től 100% zöld áram

A Lidl a zöld energiára történő átállást úgy valósítja meg, hogy olyan szolgáltatóval kötött szerződést, amely garantálja, hogy kizárólag megújuló energiát, vagyis nap-, szél- és vízerőművek által termelt vagy gyűjtött energiát biztosít számukra. A diszkontlánc évek óta tudatosan törekszik az energiafogyasztás csökkentésére, és erre irányuló intézkedéseinek köszönhetően 2018-2020 között mintegy 4000 háztartás éves fogyasztásának megfelelő 9,1 millió kWh energiát takarított meg a vállalat, és ezzel 3100 tonna CO2-kibocsátást előzött meg. A zöld áramra való átállással, a 2019-es fogyasztási adatokat alapul véve, további több mint 44 000 tonna CO2-kibocsátás megelőzése érhető el, ami közel 53 000 háztartás éves áramfogyasztásából származó CO2-kibocsátásnak felel meg.

 

Még több napelemet

Emellett a vállalat törekszik arra is, hogy tovább növelje energiahatékonyságát. A Lidl célja, hogy a külső forrásból származó energia mind nagyobb hányadát tudják kiváltani működésük során, ezért fokozatosan bővítik napelemmel ellátott épületeik számát is. Lépésük nemcsak környezettudatosságról árulkodik, hanem az aktuális trendek felismeréséről is, hiszen a zöld energiára való átállás arról árulkodik, hogy a cég elkötelezett bolygónk megmentése mellett, ami tovább javíthatja megítélését a vásárlók körében.

A PV Napenergia korszerű energetikai megoldásokat kínál nagyvállalatok számára is egy karbonsemleges jövő megvalósításáért. A fenntartható energiaellátás közös érdekünk. PV Napenergia – a jövő energiája most!

 

Megosztás