Módosult a Tanyafejlesztési pályázat

Módosult a Széchenyi 2020 keretében megjelent „Tanyák háztartási léptékű villamos energia és vízellátás, valamint szennyvízkezelési fejlesztései” című (VP6-7.2.1.4-17 kódszámú) felhívás dokumentációja.

Továbbra is cél, hogy folyamatosan lehetőséget biztosítsanak a tanyákon élők és gazdálkodók életminőségének és helyzetének javítására. A Tanyák háztartási léptékű villamos energia és vízellátás, valamint szennyvízkezelési fejlesztései című (VP6-7.2.1.4-17) felhívás több ponton módosult, melyek az alábbiak:

 • A támogatás összege módosításra került az 1. célterület esetében – a háztartási léptékű villamos energia és vízellátás, valamint szennyvízkezelési fejlesztései természetes személyek számára. Az eddig igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege 6,2 millió forint helyett maximum 7,8 millió forint
 • Törlésre került a „de legkésőbb 2025. június 30.” a projekt végrehajtására rendelkezésre álló időre és az elszámolhatóságra vonatkozóan.
 • Négy újabb benyújtási szakasszal egészült ki a támogatási kérelem benyújtásának határideje, így legkésőbb 2023. október 1. napjáig van lehetőség a benyújtásra.

  A szakaszzárások a következők:
  – 2023. május 8.,
  – 2023. június 5.,
  – 2023. július 3.,
  – 2023. augusztus 7.,
  – 2023. szeptember 4.,
  – 2023. október 1.
 • Az elszámolható költségek tanyánként – a támogatási összeg felső határa tevékenységek szerint:

Maximum 6 millió forint:

 • háztartási léptékű szennyvízkezelést, tisztítást, ivóvízellátást szolgáló rendszer kiépítése,
 • háztartási léptékű hálózatra kapcsolt villamos energia rendszer kiépítése.

Maximum 7,8 millió forint:

 • háztartási léptékű szigetüzemű rendszer kiépítése.


Megújuló energiát tartalmazó berendezés kiépítése esetén: a tervezett berendezés teljesítménye alapján maximum 550 000 Ft/kW támogatás igényelhető. A berendezés teljesítményeként a napelemek névleges teljesítményének összegét szükséges figyelembe venni.

A pályázati felhívás részletei itt megtalálhatóak.

További híreink