Background
Thumbnail
Icon

IMM – Egyedi Modul Felügyelet

Kiemelkedő műszaki előnyt képvisel az AEG IMM technológiája (Individual Module Monitoring - Egyedi Modul Felügyelet), amely lehetővé teszi, hogy bármely napelem modul képes legyen diagnosztizálni saját műszaki állapotát és teljesítmény státuszát. Az intelligens funkció révén jelentősen csökkenthető az üzemeltetési és karbantartási költségek, javítja a rendszer hozamát és - ami még fontosabb - teljes körű ellenőrzést biztosít bármilyen teljesítményű napelemes rendszer felett, legyen az naperőmű, ipari rendszer vagy háztartási méretű kiserőmű.

Hogyan működik?

A napelemekbe gyárilag beépített szenzor méri a napelemek hőmérsékletét, feszültségét és az áramerősséget, amelyet jeleké alakítva továbbít.

Az egyenáram kábeleken keresztül a string reader-be jutó jeleket a gateway elküldi online az IMM web portáljára, amely feldolgozza az adatokat. Ez a felhasználó számára egyértelmű információkat biztosít az egyes napelemekről, sztringekről, inverterekről és a teljes rendszerről.

Használata során mestersége intelligencia segítségével

  • áttekintést nyújt
  • elemzést végez,
  • beazonosít és kategorizál,
  • javítási megoldásokat ajánl.

Előnye

Az IMM segítségével valós idejű információkhoz juthat napelemes rendszere működéséről és állapotáról. Különösen előnyös naperőművek üzemeltetése során, mert gyors és pontos beavatkozást tesz lehetővé, ami jelentős költségmegtakarítást biztosít.

Megosztás