Background
Thumbnail
Icon

PV Business folyamata

Mi az a PV Business? Cégünk piacvezető, komplex üzleti szolgáltatáscsomagja a napelemtechnika területén, az ÖN vállalkozásának!

1

Kapcsolatfelvétel, szakmai konzultáció

Lépjen kapcsolatba velünk elérhetőségeinken és egy szakmai konzultáció keretében projektmenedzserünk megismeri az Ön megújuló energiával kapcsolatos elképzeléseit és tájékozódhat cége lehetőségeiről.

2

Műszaki felmérés és döntéselőkészítés

A PV Business szolgáltatásunk keretén belül személyes konzultációkat követően elvégezzük a projektet érintő gazdaságossági vizsgálatokat, amely pénzügyi, megtérülési elemzések, gazdasági, jogi információk projektspecifikus összegzése. Megvizsgáljuk a finanszírozási alternatívákat, költségelemzést készítünk. Felhasználjuk a helyszíni felmérésen rögzített információkat. A felmérést képzett kollégánk végzi dróntechnológia felhasználásával. Ügyfeleink számára tapasztalt projektmenedzsert biztosítunk, aki segíti Önt a döntéshez szükséges információkkal.

3

Tervezési folyamat

Mérnökeink által kifejlesztett tervezési eljárás, amelyet kifejezetten az ipari, gazdasági létesítményeknél jelentkező igényekre és lehetséges problémák elkerülésére alakítottunk ki. Alkalmazásával nem csak a műszaki céloknak, de a gazdasági elvárásoknak is megfelelő rendszereket tudunk telepíteni. Szoftveres hozamkalkulációval, energiamérleg felhasználásával, változatelemzéssel, panelkiosztási terv készítésével. Az általunk telepített napelemes rendszerek műszaki elemeinek összeállításánál a legoptimálisabb ár-érték arányt vesszük figyelembe. Amennyiben a műszaki tartalomra vonatkozóan egyéb elképzelések
merülnének fel, lehetőséget biztosítunk más a piacon megtalálható és a szabványoknak
megfelelő rendszerelemek felhasználására.

4

Szerződéskötés

Szállítói szerződésünkkel biztosítjuk a szolgáltatásunk transzparens jogi és pénzügyi feltételeit, melyben szabályozzuk a több részletből álló fizetési lehetőségeket.

5

Finanszírozás menedzsment

A projekt megvalósításához szükséges finanszírozási, adózási tanácsadással és ügyintézéssel, pályázat írással, pályázati szaktanácsadással segítjük önt, hogy vállalkozásának megújuló beruházása megvalósuljon.

6

Kivitelezés

Annak érdekében, hogy az Ön létesítményén telepített napelemes rendszer a teljes életciklusa alatt tervszerűen működjön és évente megfelelő energiahozamot teljesítsen, rendkívül fontosnak tartjuk a
kivitelezés minden részletét érintő minőségbiztosítási rendszer alkalmazását. Ipari, mezőgazdasági létesítmények kapcsán különösen fontos a fokozott igénybevételnek megfelelő anyag-, és technológiaválasztás, mely minimum 30 évre biztosítja a rendszer megfelelő működését.

  • Folyamatba épített ellenőrzési mechanizmus a telepítés alatt.
  • Statikai szakvéleménnyel alátámasztott tetőterhelés.
  • Rozsdamentes és alumínium anyagok használata.
  • Elemi csapásoknak ellenálló technológia (jég, vihar stb.).
  • Vegyi anyagok figyelembe vétele pl.: ammónia védelem.
  • 100% túlfeszültség védelem (több szintű védelem biztosítása).
  • Műszeres mérés a rendszer átadása után:
    • IV-görbe mérés, referenciacellás mérés, érintésvédelmi mérések, szigetelési ellenállás mérés, szükség esetén hőkamerás felvételek készítése
7

Engedélyeztetési eljárás

Mindhárom áramszolgáltató területén végzünk áramszolgáltatói ügyintézést az 50 kW feleti rendszereknél szükséges engedélyeztetési eljárást a szabályok szerint lefolytatjuk.

Hogyan működnek a napelemes rendszerek Ipari napelemes technológia

Az ipari rendszerek a hagyományos háztartási méretű kiserőművek tekintetében eltérnek. Ez elsősorban a tervezésben és a felhasznált anyagokban, valamint a beépített berendezésekben jelentkezik, amelyek mind a nagyobb igénybevételre és speciális körülményekre lettek kialakítva.

Az ipari felhasználás mértéke, a működtetett technológia tulajdonságainak figyelembe vétele a tervezés szakaszában kerül kiválasztásra. A villamos tervezés során kellő körültekintéssel és a körülményekre szabva illesztjük az üzem meglévő elektromos rendszeréhez a termelő eszközt. Ezzel összhangban méretezzük a biztosító berendezéseket, választjuk ki az invertereket, határozzuk meg a szükséges kábel keresztmetszeteket.

Indokolt esetben a visszwatt technológia révén az üzemnek lehetősége van 50 kW-ig termelni a hálózatra, mint háztartási kiserőmű. Így ha a csatlakozási teljesítmény ettől nem lehet nagyobb, de az üzemnek mégis több teljesítményre van szüksége, akkor is megvalósítható a szükségletnek megfelelő rendszer.

Ipari napelemes technológia
Ipari napelemes technológia

Megosztás