Napelemes rendszerrel
minimalizálja otthona villanyszámláját

Tekintse meg ajánlatainkat, vagy kérje szakértőnk segítségét

Számolja ki, hogy Önnek mennyibe kerülne a fogyasztásához optimalizált napelemes rendszer

Több, mint 500 átadott napelemes rendszer

Hivatalos
gyártói kapcsolatok

Teljeskörű hálózati engedélyeztetés

Több, mint 40 MWp
telepített rendszer

Felelősségbiztosítás
100 M Ft-ig

5 év kivitelezői
garancia

A napelemes rendszerek bevezetésének folyamata

Kapcsolat-
felvétel

Lépjen velünk kapcsolatba, és a folyamat elejétől a beruházás megvalósításáig koordináljuk a projektjét, illetve informáljuk és segítjük Önt.

Információ-
gyűjtés

A helyszíni felmérés során az ingatlanról dróntechnológia segítségével légifelvételeket készítünk, illetve megvizsgáljuk az épület elektromos és műszaki paramétereit.

Árajánlat
küldése

A helyszíni felmérésből származó információk alapján, az Ön egyéni igényeit figyelembe véve megtervezzük napelemes rendszerét, és átadjuk árajánlatunkat.

Szerződéskötés

Szállítói szerződésünkkel biztosítjuk a szolgáltatásunk jogi és pénzügyi feltételeit, melyben szabályozzuk a több részletből álló fizetési lehetőségeket és a kapcsolódó áramszolgáltatói ügyintézést is.

Kivitelezés

Rendszermérettől függően akár 1 munkanapon belül telepítjük otthona napelemes rendszerét.

Áramszolgáltatói ügyintézés

A szerződéskötést követően elindítjuk az áramszolgáltatói ügyintézést.

Segítség kell a finanszírozásban?

Elérhető pályázatok

„Tanyák háztartási léptékű villamos energia és vízellátás, valamint szennyvízkezelési fejlesztései” című (VP6-7.2.1.4-17 kódszámú) felhívás

Módosult a Széchenyi 2020 keretében megjelent „Tanyák háztartási léptékű villamos energia és vízellátás, valamint szennyvízkezelési fejlesztései” című (VP6-7.2.1.4-17 kódszámú) felhívás dokumentációja.

Miért a PV Napenergia?

Több, mint 500 átadott napelemes rendszer

Hivatalos
gyártói kapcsolatok

Teljeskörű hálózati engedélyeztetés

Több, mint 40 MWp
telepített rendszer

Felelősségbiztosítás
100 M Ft-ig

5 év kivitelezői
garancia

Referenciáink

Balatoni napfény nem csak barnuláshoz

A Balatontól néhány lépésre egy apartmanház tulajdonosa kért fel minket a telepítési feladatra, amelynél AEG napelemeket használtunk. Köszönjük a bizalmat.

A passzivitás kifizetődik Győrújbaráton is

Győrtől nem messze egy kedves kis település egyik környezettudatos családjának is költségeket spóroltunk. A passzív szemléletben tervezett és épített ház elengedhetetlen tartozéka egy napelemes rendszer.

Reform tető Kistokajban

A tetőbe integrált napelemekkel a tetőfedő anyagok jelentős részét ki lehet váltani egy funkciójában fedésre alkalmas eszközzel, ami egyben energiát is termel. Szakembereink ács és tetőfedő tapasztalatokkal is rendelkeznek, így a telepítésük nem okoz nehézséget.

Őrbottyáni nyugalom

Budapesttől nem messze egy modern tanyán került kiépítésre egy fűtési igényt is fedezni tudó rendszer. Az épület tervezésénél a tulajdonosok jelezték, hogy tájolás meghatározásánál figyelembe kell venni a későbbi napelemes igényeket. A rendszer terven felül teljesít.

Szirmai otthon

A tagolt tetők általában összetett tervezést igényelnek. A piacon elérhető optimalizálók jelentősen növelik az árnyékhatás miatti veszteségek csökkentését.

Soproni megoldás

Azokon a helyeken ahol a tető nem alkalmas vagy esetleg árnyékos, célszerű földre telepítést választani, vagy olyan építményeket bevonni, esetleg létesíteni, ami többlett funkciója révén további előnyöket biztosít. Egy ilyen megoldást kínáltunk soproni ügyfelünknek is.

Rólunk mondták

GYIK

A napelem nem napkollektor.  A napelemek elektromos áramot állítanak elő a Nap fényenergiáját hasznosítva. A napkollektorok a napfény hőenergiáját használják, és meleg vizet biztosítanak felhasználók számára.

A hálózatra termelő napelemek, melyek az áramot az ingatlan áramigényén felül, vagy amikor nem használja az épület egy átalakító eszközön és egy mérőórán keresztül a hálózatra továbbítják. Borús időben vagy éjszak a szükséges elektromosságot a korábban megtermelt mennyiségből a hálózatból veszi vissza az ingatlan, szaldós elszámolás keretében.

Éves szaldós elszámolás keretében az áramszolgáltató leolvassa az ad-vesz mérőóra állását és ha az ingatlan többet fogyasztott, mint amit feltermelt, akkor a különbözetet kell csak megfizetnie a tulajdonosnak. Amennyiben többet termel fel, mint amennyit elfogyasztott, úgy nem keletkezik fizetési kötelezettsége.

A napelemes rendszer, napelemekből, tartószerkezetből, inverterből, egyenáram és váltóáram kábelekből, túlfeszültség levezetőkből, opcionálisan monitoring rendszerből és az ad-vesz mérőórából áll.

A fizikai megvalósulás rendszermérettől függően átlagosan 1 munkanap alatt történik. Az áramszolgáltatói ügyintézés hosszadalmasabb átlagosan 3-4 hét.

Az ajánlatunk az ügyfeleinkkel történt előzetes egyeztetés alapján készül, amely a napelemes rendszer eszközeire a kivitelezésre és az áramszolgáltatói ügyintézésre vonatkozik, így egy kulcsrakész napelemes rendszert biztosítunk otthonának.

A rendszereinkhez az áramszolgáltatói ügyintézést is elvégezzük, hogy szakmai kérdések tekintetében ne kelljen közvetítenie közöttünk és a szolgáltató között.

Az ajánlatunk nem tartalmazza azokat a költségeket, amelyeket az áramszolgáltatónak kell megfizetni, amennyiben ez esedékes. Az ilyen típusú esetlegesen felmerülő költségekről tájékoztatást ad az ügyben jártas projektmenedzser kollégánk.

Polikristályos és monokristályos. A monokristályos napelemek a közvetlen fényt hatékonyabban hasznosítják, viszont a szórt fényt kevésbé tudják kezelni, szemben a polikristályos napelemekkel. Ennek ellenére Közép-Európa területén nincs szignifikáns különbség az energia hozamok tekintetében.

A napelemes rendszer minimális jól tervezhető időszakos karbantartás igényel. 4-5 évente szakemberrel érdemes a rendszert átnézetni. Az inverter állapotát megvizsgálni, a tartószerkezet és kábelek épségét.

Kapcsolat